Skip to main content

Tali ei kuulosta ensi alkuun sellaiselta raaka-aineelta, joka liittyisi millään tavalla ihonhoitoon. Nykyään kosmetiikassa nojaudutaan entistä enemmän täysin kasviperäisiin ainesosiin, mutta monesti tällaiset tuotteet eivät onnistu kosteuttamaan ja ravitsemaan herkkää suomalaista ihoa. Lisäksi monet ihmiset kärsivät etenkin talvisin ikävästä kuivuudesta, ja apteekista saatavat voiteet ja salvat saattavat pahimmillaan johtaa kierteeseen, jossa iho kuivuu ilman jatkuvaa tuotteen käyttämistä.

Itse kärsin pitkään edellä mainituista ongelmista. Kokeilin kaikkea, mutta kuivuus ja ärsyyntynyt iho tuntuivat vain pahenevan. Aloin tutkia, onko jotain luonnollista ja kemikaalitonta tapaa ravita ihoni ehjäksi, ja etsivänä löysinkin vastauksen: tali.

Talia on käytetty vuosituhansia suojaamaan ihoa. Sen vertaansa vailla olevat ominaisuudet unohtuivat historiaan, kun kemianteollisuus mahdollisti viime vuosisadalla teollisen kosmetiikkatuotteiden valmistuksen. Tali on käytännössä kertaalleen puhdistettua rasvaa, ja se on kauniin hajutonta ja vaaleaa puhdistetussa muodossa. Hölynpöly valmistaa tuotteissaan käyttämänsä luomutalin itse ilman kemikaaleja tai lisäaineita.

Tali sisältää optimaalisen määrän vitamiineja ja mineraaleja ihmisen iholle. Solukalvomme koostuvat lähes kokonaan rasvasta ja puolet tästä rasvasta on tyydyttynyttä. Tyydyttynyt rasva tekeekin ihostamme kimmoisan ja tasaisen. Tali on koostumukseltaan ihmisen ihon kanssa lähes identtinen ja pystyy täten suojaamaan ihoa huomattavasti paremmin kuin mikään kasviperäinen tuote. Tali sisältää optimaalisen rasvakoostumuksensa lisäksi iholle välttämättömiä A-, D-, E- ja K-vitamiineja sekä terveydelle optimaalisen tasapainon omega-3 ja omega-6 -rasvahappoja. Tali ei tuki ihohuokosia, eikä sitä tarvitse käyttää paljon. Talipohjaiset tuotteemme sopivat kaikille ihotyypeille, ja niitä voi käyttää niin kasvoille kuin vartalollekin. Tali voi auttaa myös vaikeissa ekseematapauksissa.